ZDRAVÁ RYŽA

  Ryža má nízky glykemický index (GI), čo znamená, že výrazne nerozkolíše hladinu cukru v krvi, odporúča sa pri redukčnej diéte. Nasýti vás na dlhú dobu, nebudete mať návaly hladu a ostane vám aj dostatok energie na všetko potrebné.

Ryža je bohatá na vitamíny skupiny B, fosfor, draslík, železo a obsahuje viac kvalitných rastlinných bielkovín ako pšenica. Neobsahuje lepok ani tuk, preto ju môžete jesť aj pri celiakii, znižuje hladinu cholesterolu. Nelúpaná ryža má vysoký obsah vlákniny a antioxidantov, ktoré chránia pred rakovinou hrubého čreva, prsníka a prostaty.

- Ryžový sliz lieči tráviace a črevné problémy.
- Ryža nenadúva, preto je ideálna pri žalúdočnej a žlčníkovej diéte.
- Ryžový odvar pomáha pri vysokých teplotách a zápaloch.
- Časté jedenie ryže je dobrou prevenciou obličkových kameňov.
- Ryža mierne odvodňuje organizmus a zbavuje ho škodlivín.
- Konzumácia ryže zlepšuje zdravotný stav pri psoriáze.

 

 

www.jasminovaryza.sk