Jasmínová ryža-zdravá ryža

Jasmínová ryža

Hlavne v Ázii, ale už aj v Európe sa jasmínová ryža stala veľmi obľúbenou a vyhľadávanou. I keď zrnká ryže vyzerajú na prvý pohľad úplne rovnako, každá z nich je predsa len iná.

Tou najkvalitnejšou je jasmínová ryža. Je to druh ryže pestovanej v Thajsku, ktorá má výbornú chuť a nádherne kvetinovo vonia. Jazmínová ryža je ideálna ako príloha k mäsu, zelenine, omáčkam, alebo si ju môžete pripraviť ako rizoto, nákyp, či suši.

Prečo je táto ryža taká zdravá ?

S ryžou schudnete bez hladovania. 50g ryže, čo je asi jedna porcia ryže, má energetickú hodnotu jedného stredne veľkého krajca chleba.

Ryža má nízky glykemický index (GI), čo znamená, že výrazne nerozkolíše hladinu cukru v krvi, odporúča sa pri redukčnej diéte. Nasýti vás na dlhú dobu, nebudete mať návaly hladu a ostane vám aj dostatok energie na všetko potrebné.

Ryža je bohatá na vitamíny skupiny B, fosfor, draslík, železo a obsahuje viac kvalitných rastlinných bielkovín ako pšenica. Neobsahuje lepok ani tuk, preto ju môžete jesť aj pri celiakii, znižuje hladinu cholesterolu. Nelúpaná ryža má vysoký obsah vlákniny a antioxidantov, ktoré chránia pred rakovinou hrubého čreva, prsníka a prostaty.

- Ryžový sliz lieči tráviace a črevné problémy.
- Ryža nenadúva, preto je ideálna pri žalúdočnej a žlčníkovej diéte.
- Ryžový odvar pomáha pri vysokých teplotách a zápaloch.
- Časté jedenie ryže je dobrou prevenciou obličkových kameňov.
- Ryža mierne odvodňuje organizmus a zbavuje ho škodlivín.
- Konzumácia ryže zlepšuje zdravotný stav pri psoriáze.

 

 

 Nie je Jasmínová ryža ako Jasmínová ryža !

 

Existuje veľa druhov Jasmínovej ryže, rozdiel je v kvalite, veľkosti, chuti, vône, v spôsobe spracovania.

 

    Naša jasmínová ryža je výberová, neobsahuje žiadne nečistoty, kamienky a pod. Vyberáme len tie najlepšie odrody, ktoré priebežne pred predajom testujeme, aby naši zákazníci boli spokojní.

 

 

        

                 

 

 

 

 

 


  

www.jasminovaryza.sk